Printanje na tkaninu i kako napraviti "freezer paper"
 
 
Sastojci
 • pamučna tkanina
 • običan 80g papir za fotokopiranje i printanje
 • najlon vrećica iz dućana ili veća vrećica za zamrzavanje (mora sa svake strane biti nešto šira od formata A4) i naravno, moraju biti potpuno čiste.
 • škare
 • glačalo-ugrijano na temperaturu za glačanje pamuka/lana, para isključena i pamučna tkanina, najbolje gaza, dovoljna velika da preko nje glačate, a da vam glačalo ne zahvati plastiku vrećice.
 • printer
Priprema
 1. Na papir A4 formata, stavite najlon, a preko toga tkaninu i sve dobro izravnajte.
 2. Zatim oprezno glačajte dio po dio, od sredine prema krajevima, držeći glačalo desetak i više sekundi na pojedinom dijelu, da se plastika koja se nalazi između otopi i slijepi međusobno sve tri podloge. Posebnu pažnju obratite na rubove, koji moraju biti dobro slijepljeni, da se u printeru ne dogodi listanje, odvajanje podloga jedne od druge i zapinjanje, što osim škartom, može rezultirati i kvarom printera.
 3. Zaštitite i podlogu na kojoj glačate, jer će se višak najlona otopiti i zalijepiti za nju. Meni su se kao najpraktičniji pokazali omoti od papira za printanje, dovoljno su veliki i plastificirani i ništa ne prolazi kroz njih, a unutarnja strana im je čista i bijela, pa ne postoji opasnost da se s njih, uslijed temperature nešto preslika na tkaninu.
 4. Zatim tkaninu precizno obrežite na format A4 papira i vaša tkanina je spremna za print.
 5. Stavite je u printer, lagano pridržavajući, da budete sigurni da će je valjci uhvatiti i isprintajte željeno.
 6. Pritom to što želite isprintati ne morate u photoshopu zrcalno okretati, jer se printa jednako kao da printate na papir, ali vodite računa, bez obzira je li riječ o tekstu, crtežu ili fotografiji da podesite mjere za dimenzije papira A4, kao i rezoluciju, koja mora biti barem 300px, da bi isprintano bilo i lijepo vidljivo.
Recipe by T and T kitchen and atelier at https://tandtkitchen.com/printanje-na-tkaninu-i-kako-napraviti-freezer-paper-2/