Kuhani (light) omlet po Dunji

Kuham ja jučer kasno popodne, današnji ručak po Selmi, usput pogledavam na Google reader i ugledam Dunjin light omlet. Stvarno me oduševio.
A osim toga razmišljam da bi nekaj jela, a ne znam kaj bi. Moji su jeli, pojeli su mi i zadnju zdjelicu pudinga od limuna ( moju zdjelicu ) i kako sam ugledala omlet, sjetim se da i ja imam neke bjelanjke koji se vuku po hladnjaku i da dugo nisam jela jaja i odlučim napraviti.
Dunja je lijepo napisala, tu i tamo koju kockicu šunke, povrća. Nije da nije bilo jaja u smjesi, a ja odmah iskoristila priliku rješiti se i neke vratine koja se tuda muvala, ali najveću pogrešku sam opet napravila s povrćem. Tu stvarno nemam mjere. Tri vrste paprika sam stavila i još paradajz, razmišljala sam i o mladom luku, ali sam htjela da i Timna jede, pa nisam. I učinilo se meni da bi moglo biti problema, pa sam ja to odmah u dvije vrećice stavila, ali svejedno su se u jednom trenutku u vodi pojavila poširana jaja, vrećice su popustile. Stavim ja sve skupa i u treću, popusti i treća. 25 minuta prošlo, to još curka, unutra mokro. Kako neće biti mokro kad je više povrća nego jaja. Na kraju sam sve skupa stavila u cjedilo, da više ne lovam po loncu, kuhalo se……hehhhhh, prilično preko 25 minuta. I dalje je bilo mokričko unutra, pa sam nakraju izvadila, jer sam shvatila da tome nikad kraja, da su se jaja skuhala, ali da paprike i paradajz mogu puštati sok još ohoho i razvodnjavati smjesu.
Bilo je jako, jako fino, iako nije nimalo ličilo na Dunjin omlet. 🙂 Naravoučenije, nek’ je i povrće, al’ kad je preveć, preveć je! 🙂

Komentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. da nisi napisala kroz sto si sve prosla, ne bih ni primjetila da ti nije uspjelo, bas dobro izgleda, ukusno i sareno i kao da tako bas mora izgledati! bas si me nasmijala 🙂

 2. BRAVO Andrea! Imaš pravo! Vrećica za kuhanje i pečenje. I kaj je najbolje imam ih doma, a uopće se nisam sjetila 😀
  Ja ne mogu reći da ne volim jaja, volim ih, ali ih isto tako najčešće koristim u kolačima, jer zapravo rijetko imam priliku jesti ih. Uvijek je neki ručak ili nešto drugo, ljeti možda više, kad mi se ne da kuhati :)))
  Ali ovo je stvarno jako ukusno i vrlo dekorativno, tako da stvarno, što Dunja kaže, može na švedski stol, pod pretpostavkom da se ne pretjera sa dodacima, kao što sam ja 😉

 3. Ma čekajte cure, pa zašto to naprosto ne kuhate u vrećici za pečenje koja je napravljena da podnosi visoke temperature i da se u njoj kuha?

  Nisam baš luda za jajima u ni jednom obliku. Ne pašu mi nikako osim u kolačima. LOL Ipak moram priznati da je ovakav način pripreme preluda ideja i da me baš zaintrigirao. 🙂

 4. Tadeja, i mene muči kuhanje u najlonu, makar mi nije pukao, ja ću drugi puta staviti u najlon, pa onda u neku adekvatnu vrećicu od platna. koju ću si sašiti samo za to. Imam u subotu neku fensi partić, pa ću između ostalog i to staviti narezano na švedski stol.

 5. Hvala vam cure i stvarno preporučujem probati, jer je izvanredno lagano, ali se ipak zaustavite na jajima, ne pretrpati drugih sastojaka previše.
  A iskreno ni meni nije sad jasno zašto nisam jednostavno napravila salatu sa strane, umjesto što sam je ubacila u omlet!
  @Dunja, a zašto bi ti bila kriva što ja nemam mjere??? ;)))))))))
  Pa kaj to znači, ak’ ti nisi stavila koliko paprike ide, da ja trebam odmah potrpati u količinama za zimnicu i onda se čuditi? :))
  Super mi je receptić, pogledala sam i originalni, iako razmišljam intenzivno kako bi ja to drugačije riješila. Jako me muči ovo kuhanje u najlonu, a moj muž je kad je vidio samo zakolutao očima i produžio dalje. 🙁

 6. I pomislila sam da bi trebalo ipak kad se piše recept staviti u neke realne mjere, a ne odokativno. (to ide mene) Da, povrće je to koje pušta samo po sebi prilično tekućine i onda nikad kraja ni konca kuhanju, a i tekstura se poremeti. Vrećice.. pa ne znam, ja sam stavila običnu (ne šuškavu) i nije bilo problema. Tražila sam originalni recept na netu noćas par sati i NAŠLA. Upisat ću ga na post.

 7. Joj kako mi sve ovo savrseno izgleda… tako su divne boje… fotke savrsene… ma sve je savrseno iako nije odavalo takav utisak na pocetku 🙂

 8. I kuhani light omlet po Dunji i super vbrzi odgovor po Tadeji mi se dopadaju. Moram to napraviti večeras ili sutra.
  Da sinoć misam pravila puru (za post) napravila bih light omlet sigurno jer me je isti čas kada sam ga vidjela jako zainteresovao.